No ke aha e hoʻomaka ai i ka makahiki hou me kahi hoʻomaʻemaʻe ea?

No ke aha ʻoe e hoʻomaka ai i ka makahiki hou me kahi mea hoʻomaʻemaʻe ea?

 No ke aha ʻoe e hoʻomaka ai i ka makahiki hou me kahi mea hoʻomaʻemaʻe ea

E hoʻomaka i ka makahiki hou me kahimea hoʻomaʻemaʻe ea ma ka homee hoʻomaikaʻi i kou olakino.Ma hope o nā mea a pau, he aha ka mea nui ma mua o ka ea āu e hanu ai?

E noʻonoʻo pinepine mākou i kekahi mau nīnau, e like me ke olakino o ka ea o loko?He aha nā kumu o ka haumia ea o loko?Pehea ka hopena o ka maikaʻi o ka ea o loko i ko mākou olakino?

 

AirdowHāʻawi iā ʻoe i ka hoʻoholo makahiki hou.

He olakino ka ea o loko?

Hoʻohana mākou i 90% o ko mākou lā i loko o ka hale, no laila he mea koʻikoʻi loa ka ea maʻemaʻe o loko.

Wahi a ka World Health Organization, ʻoi aku ka haumia o ka ea o loko i ʻelima mau manawa ma mua o ka ea o waho.

No laila, paipai mākou iā ʻoe e wehe i nā puka makani no ka ea, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i kekahi mau mea hoʻomaʻemaʻe ea.Hiki i nā lako hoʻomaʻemaʻe ea ke hopu i kekahi mau kumu haumia o loko ma o nā kānana, a hiki ke hoʻomaʻemaʻe pono i ka ea o loko.

 

Nā kumu oHoʻohaumia ea i loko

Loaʻa nā wahi o loko i nā mea haumia like ʻole.ʻO nā laʻana nā pauka e hoʻoulu ai i ka maʻi maʻi a me ka hōʻeha ʻana i ka hānō, ka lauoho holoholona, ​​ka ʻeleʻele a me ka mahu ʻai i loko o ka lumi kuke, a me ka uahi lua o ka puhi.A i ʻole he mau mea haumia ʻike ʻole ʻia: e like me VOC (volatile organic compounds).Aia kekahi mau maʻi maʻi a me nā hua bacteria e hiki ke hoʻopōʻino i ko mākou ʻōnaehana hanu.

 Hoʻopilikia ka maikaʻi o ka ea o loko i ko mākou ola kino

Hoʻopilikia ka maikaʻi o ka ea o loko i ko mākou ola kino

Pili ka maikaʻi o ka ea o loko i ko mākou ola hanu.Hiki i ka ea i loko o ka hale ke hōʻeha i ke poʻo, ka noʻonoʻo, ka luhi, a me nā hōʻailona hānō i ka poʻe me ka hānō.

I mea e hoʻomaikaʻi ai i nā kūlana paʻakikī e like me ke kūlana o ka ea o loko, i ka makahiki hou, paipai mākou e kūʻai i kahi huahana hiki ke hoʻomaikaʻi i ka ea i loko: kahi mea hoʻomaʻemaʻe ea.Hiki i ka mea hoʻomaʻemaʻe ea maikaʻi ke kōkua iā ʻoe e hauʻoli i ka ea maʻemaʻe o loko.

Hiki iā ʻoe ke koho i kahi mea hoʻomaʻemaʻe ea me ka nānā ʻana i ka maikaʻi o ka ea e nānā i ka ea o loko i ka manawa maoli a lawe iā ʻoe i kahi kaiapuni o loko.

 Hoʻopilikia ka maikaʻi o ka ea i loko o ko mākou ola kino2


Ka manawa hoʻouna: Jan-03-2023