Hvordan kontrollere inneluftkvaliteten?(1)

IAQ (Indoor Air Quality) refererer til luftkvaliteten i og rundt bygninger, som påvirker helsen og komforten til mennesker som bor i bygninger.

Hvordan oppstår innendørs luftforurensning?
Det finnes mange typer!
Innendørs dekorasjon.Vi er kjent med de daglige dekorasjonsmaterialene i sakte frigjøring av skadelige stoffer.Slik som formaldehyd, benzen, toluen, xylen, etc., vil under lukkede forhold akkumulere vibrasjoner for å danne innendørs luftforurensning.
Brenn kull innendørs.Kull i noen områder inneholder mer fluor, arsen og andre uorganiske forurensninger, forbrenning kan forurense inneluft og mat.
Røyking.Røyking er en av de viktigste innendørs forurensningskildene.Røykgassen som produseres ved forbrenning av tobakk består hovedsakelig av CO2, nikotin, formaldehyd, nitrogenoksider, partikler og arsen, kadmium, nikkel, bly og så videre.
Matlaging.Lampesvarten som cook produserer hindrer ikke bare den generelle helsen, men viktigere er å inneholde skadelig materiale blant dem.
Hus rengjøring.Rommet er ikke rent og allergifremkallende organismer formerer seg.De viktigste innendørs allergenene er sopp og støvmidd.
Innendørs kopimaskiner, elektrostatiske utskillere og annet utstyr produserer ozon. Det er en sterk oksidant som irriterer luftveiene og kan skade alveolene.

Innendørs luftforurensning er overalt!
Hvordan forbedre innendørs luftkvalitet og unngå innendørs luftforurensning?
Faktisk er mange mennesker i livet oppmerksomme på inneluftkvaliteten veldig mye, det er også mange små tips!
1. Når du dekorerer hjemmet ditt, velg grønne byggematerialer med miljømerker.
2. Gi full spill til funksjonen til avtrekkshetten.Når du koker eller koker vann, skru på kjøkkenhetten og lukk kjøkkendøren og åpne vinduet for å la luften sirkulere.
3. Når du bruker klimaanlegg, er det best å aktivere en luftveksler for å holde inneluften frisk.
4.Det er bedre å bruke støvsuger, mopp og våt klut ved rengjøring.Hvis du bruker koster, ikke løft støv og forverre luftforurensning!
5. Jeg vil forresten legge til at du alltid skal skylle toalettet med lokket ned og ikke åpne det når det ikke er i bruk.

Fortsettelse følger…


Innleggstid: 27. januar 2022