Fa'aliga o le Kanesa o Mama & PM2.5 HEPA Fa'amama Ea

O Novema o le masina lea o le Global Lung Cancer Awareness Month, ae o le aso 17 o Novema o le International Lung Cancer Day i tausaga uma.O le autu o le puipuiga ma togafitiga o lenei tausaga o le: "le mita kupita mulimuli" e puipuia ai le soifua maloloina o le manava.
w1
E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai o le kanesa o le lalolagi mo le 2020, e tusa ma le 2.26 miliona mataupu fou o le kanesa o le susu i le lalolagi atoa, e sili atu nai lo le 2.2 miliona mataupu o le kanesa o le mama.Ae o le kanesa o le mama o le kanesa sili ona oti.
w2
Mo se taimi umi, e le gata i le tapaa ma le asu o le asu, o le ea i totonu, aemaise lava i totonu o le umukuka, e leʻi lava le gauai.
 
“O nisi o a matou suʻesuʻega ua maua ai o le kuka ma le ulaula o mea autu ia o loʻo maua ai i totonu o le fale o meaʻai i totonu o le siosiomaga o loʻo nonofo ai.Faatasi ai ma i latou, o le kuka e tusa ma le 70%.E mafua ona o le suauʻu e faʻafefe pe a mu i le vevela maualuga, ma a faʻafefiloi ma meaʻai, o le a maua ai le tele o vaega e mafai ona manava, e aofia ai le PM2.5.
 
Pe a kuka, o le averesi faʻatonuga o le PM2.5 i le umukuka o nisi taimi e faʻateleina le tele o taimi poʻo le fiaselau taimi.E le gata i lea, o le ai ai le tele o carcinogens, e pei o le benzopyrene, ammonium nitrite, ma isi, lea e masani ona taʻua i le ea.“Na faailoa mai e Zhong Nanshan.
w3
"Ua maua foi i le falemaʻi e faapea, i totonu o tulaga lamatia o le kanesa o le mama i tagata mamaʻi e le ulaula tapaa, e faaopoopo atu i le ulaula tapaa, o loʻo i ai foi se vaega tele, e sili atu i le 60%, o tagata mamaʻi na maua. fa'aalia i asu umukuka mo se taimi umi."Fai mai Zhong Nanshan.
w4
O le “Family Respiratory Health Convention” na faalauiloaina talu ai nei, e maua ai fautuaga e sili atu ona aoga ma tele itu mo le saogalemu i totonu o le ea, aemaise lava le filogia o le ea o le umukuka, e aofia ai: fai atu leai i le ulaula i totonu, pulea lelei le asu muamua, ma le teena o le ulaula;faʻatumauina le faʻaogaina o le ea i totonu, faʻafefe 2-3 taimi i le aso, ia le itiiti ifo i le 30 minute i taimi taʻitasi;itiiti le falai ma le falai, sili atu le ausa, faʻaitiitia le malosi o le suauʻu umukuka;tatala le ufi i le faagasologa o le kuka seia 5-15 minute pe a uma le kuka;fa'ateleina la'au lanu meamata i totonu o se auala talafeagai , Fa'asusu mea leaga ma fa'amama le siosiomaga o le potu.
 
I le tali atu, na valaau ai Zhong Nanshan: “O Novema o le masina o popolega o le kanesa o le mama i le lalolagi atoa.I le avea ai o se fomaʻi faʻamaʻi, ou te faʻamoemoe e amata i le soifua maloloina o le manava ma valaʻau i tagata uma e auai i le "Family Respiratory Health Convention", faʻamalosia le faʻamamaina o le ea i totonu, ma puipuia le laina saogalemu mo le soifua maloloina o le manava o aiga."
 
Ou te faamanatu atu foi i tagata uma a o faia le puipuiga faavae, ua oo i le taimi e faapipii ai se faamama ea i lou fale.E le fa'aleagaina oe e se fa'amama ea, ae e mafai ona puipuia mita kupita uma o le ea i totonu o lou fale 24 itula i le aso.
w5


Taimi meli: Tes-07-2021